Μπάρα

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

49η Ετήσια Συγκέντρωση Αλεξιπτωτιστών 2ας ΜΑΛ





Δελτίο Τύπου 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ 

Το βράδυ της  Δευτέρας 23/5/2016 φωτίστηκε για μια ακόμη χρονιά με την Ετήσια Συνάντηση των Επίλεκτων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών των ΑΕΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ .
Ήταν εκεί οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ οι μπροστάρηδες του Γνήσιου Εθελοντισμού του Θάρρους και της Γενναιότητας της Ανδρείας της Αποφασιστικότητας .
Το έβλεπες μέσα στα Μάτια τους τα ανήσυχα τα αετίσια τότε ήσαν 20χρονα γεμάτα ορμές και τρέλα Μπόλικη έτοιμοι για όλα ...
Με λιγοστά Τεχνικά μέσα πηδούσαν μέρα και νύχτα μέσα από τις Ντακότες C47 με Αλεξίπτωτα Τ10  με Μ1 Τυφέκια BAR οπλοπολυβόλα m 3 αυτόματα των 045 , οι Αξιωματικοί.
Αυτά υπήρχαν τότε αλλά στα χέρια των Αετών έπαιρναν Τεράστια δύναμη .
Η Αποφασιστικότητα ήταν και είναι το ισχυρό Όπλο στους Ενόπλους .
Το 1965 στο Διόνυσο πάνω από την Εκάλη στη πλαγιά του Υμηττού Ιδρύθηκε αρχικά η 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών το Στρατόπεδο ήταν των ΤΟΜ με Μουλάρια ...
Άθλια τα κτίρια αλλά με πρώτο Διοικητή τον Άξιο Αντισυνταγματάρχη Μαντζαρλη
Τους Δυνατούς Αξιωματικούς Υπαξιωματικούς και τους ακούραστους εφέδρους καταδρομείς Αλεξιπτωτιστές με εργατική επίπονη προσπάθεια χωρίς η με ελάχιστα χρήματα κτίστηκε η Μοίρα των Αετών του Ελληνικού Στρατού .
Ήταν και παραμένει η Καλλίτερη Μονάδα του Ελληνικού Στρατού το ανέφερε στην ομιλία του ο τ. Αρχηγός του ΓΕΣ Στρατηγός Φραγγούλης Φράγκος .

Ήταν η Πρώτη Μονάδα στους Στρατιωτικούς Αγώνες Τριαθλου Αλεξιπτωτιστών με Αρχηγό Ομάδος και καλλίτερο Αλεξιπτωτιστή τον τότε Δόκιμο Ανθυπολοχαγό Κόντο Αλέξανδρο.
 

Στη Σχολή ήταν ο Μοναδικός Γιάννης Ζουμής ο άνθρωπος που ξόδεψε την ζωή του στην ανάπτυξη του Αλεξιπτώτου, στη Σχολή για πρώτη φορά έγινε Εκπαιδευτής ο τότε κελευστής των ΟΥΚ του ΠΝ  Κρίθαρης Γεώργιος Πλωτάρχης ε.α.  Άριστος Αλεξιπτωτιστής Σειρά με τον Δόκιμο Κοντο Αλέξανδρο όταν πηδούσαν μαζί περπάταγαν ο ένας στον Θόλο του άλλου, τόσο θάρρος τόση Τόλμη. Ο Μάκης Καφανταρης της Σχολής από τους Κορυφαίους Αλεξιπτωτιστές μεγάλος Εκπαιδευτής Αετός μέχρι και σήμερα στον Αέρα, ο Χρήστος Ποζίδης Βάτραχος του ΠΝ απ τους καλλίτερους στις Καταδύσεις παραμένει κεφάλαιο στην Εκπαίδευση των αυτοδυτών και σήμερα, Ο μετέπειτα Διοικητής της Μοίρας τότε Ταγματάρχης Άγριος Δίμετρος Κιτσος Μιχάλης  με τον Άθλο του Παναθηναϊκού στο Γουεμπλεη ο Τότε Λοχαγός Γεωργαντας  Κώστας από τους Αξιωματικούς που δούλεψε στο στήσιμο της Μοίρας, ο τότε Ανθυπολοχαγός Καλατζης Κωνσταντίνος από τους εφέδρους Αξιωματικούς τότε ο Κωνσταντακης Νικόλαος, Λαμπριδης Γιωργιος, Ιλαριδης Λευτέρης, Σπυροπουλος Θωμάς, Φουτσης Ηλίας.
 

Παρών στην εκδήλωση ο Βετεράνος Καταδρομέας Στρατηγός Κούτρης Σταύρος.

Παρόντες και οι Νεώτεροι Βατραχάνθρωποι Αλεξιπτωτιστές του Πολεμικού Ναυτικού όπως οι, Παύλου Κωνσταντίνος Ανθυπασπιστής ε.α. από τους Πρωτεργάτες της ΜΥΑ/ΛΣ, Ελευσινιώτης Σπύρος, Καραπετσάνης Χρήστος, Δρακόπουλος Γεώργιος  Ορφανίδης Χαράλαμπος.

Πλήθος Βετεράνων Αλεξιπτωτιστών αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον, ήρθαν απ την Μακεδονία, την Κρήτη, την Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο και αλλού.
Ήπιαμε μαζί και πάλι το κρασί της νιότης ως απόγονοι γνήσιοι του 1821 ...50 χρόνια μάζωξη Στρατιωτών..
Είναι η Μοναδική στην Ευρώπη. Του χρόνου να είμαστε καλά και Όρθιοι να το Γιορτάσουμε και πάλι Commantos…. 

Αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στον Καταδρομέα Αλεξιπτωτιστή Τσιχλιά Κωνσταντίνο τότε άξιο μέλος της Νικήτριας ομάδας Τριαθλου Αλεξιπτωτιστών, που επί 50 Χρόνια είναι η ψυχή της Ετήσιας Συγκέντρωσης της 2ας ΜΑΛ .......

Ανακηρυχθέντα ως Επιλοχία της Μοίρας .!

Να είστε πάντα Δυνατοί Παράδειγμα για τους Νεωτέρους Συνεχιστές της Παράδοσης μας  ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΛΟΚ .!


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 2ας ΜΑΛ


Φωτογραφίες και βίντεο: Γεώργιος Δρακόπουλος























Βίντεο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου