Μπάρα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Για ΟΥΚάδες οι 10 πρώτοι επαγγελματίες οπλίτες

Νέα από την Κύπρο….

Παναγιώτης Χατζηαποστόλου  15/04/2016

Για  ΟΥΚάδες οι 10 πρώτοι επαγγελματίες οπλίτες


 
Στην πρόσληψη των 10 πρώτων επαγγελματιών οπλιτών προχωρεί σύντομα  το Υπουργείο Άμυνας, μετά την πολιτική απόφασης για μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, Χριστόφορος Φωκαΐδης, ήδη επιλέγηκαν 10 άτομα, τα οποία θα προσληφθούν και θα τοποθετηθούν στις Ειδικές Δυνάμεις (ΟΥΚ) ως επαγγελματίες οπλίτες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπα ηλικίας κάτω των 30 ετών, τα οποία υπηρέτησαν στη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών.

Πηγές από το Υπουργείο Άμυνας ανέφεραν στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ότι είχαν ληφθεί αρκετά βιογραφικά, ωστόσο επιλέχθηκαν τα 10 αυτά πρόσωπα, λόγω της εμπειρίας τους στις Ειδικές Δυνάμεις.
 
Οι ενδιαφερόμενοι δεν πέρασαν από γραπτές εξετάσεις ή προσωπική συνέντευξη, λήφθηκε υπόψη η επίδοση τους σε γυμναστικές και άλλες ασκήσεις, που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις για άλλες μονάδες της ΕΦ, οι συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε στελέχη της ΕΦ επικρατεί προβληματισμός για το κατά πόσον το υπουργείο θα προλάβει να προσλάβει και τους 3000 οπλίτες που θα χρειαστούν, μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και θα αποστρατευθούν οι πρώτοι στρατιώτες που ευνοούνται από τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.



..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου