Μπάρα

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Φωτογραφία με τις υλικές ζημιές στο ελληνικό περιπολικό του λιμενικού

Φωτογραφία με τις υλικές ζημιές στο ελληνικό περιπολικό του λιμενικού
 
Φωτογραφία από το σκάφος του Λιμενικού που εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό της Ακτοφυλακής, δημοσιεύει το Militaire.gr.
Η πρόσκρουση σημειώθηκε στην πρύμνη του ελληνικού σκάφους, προκαλώντας υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τη στιγμή της πρόσκρουσης το ελληνικό σκάφος ήταν ακινητοποιημένο.

Πρόκειται για το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090) του Λιμενικού Σώματος που φέρει το όνομα «Γαύδος»:

 


Το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος «Γαύδος»

Το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος κατασκευάστηκε το 2015 στα Damen Shipyards της Ολλανδίας.

Η άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά το 2015:

 

Το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090) «Γαύδος» είναι ένα υπερσύγχρονο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης που ναυπηγήθηκε το 2015 και από τον Δεκέμβριο του 2015 καλύπτει επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Εδρα του είναι η Λέσβος.

Το κόστος του έφτασε περίπου 29 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5% συμμετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους.

Ναυπηγήθηκε σε ιδιωτικά ναυπηγεία της Ολλανδίας, είναι σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο με 25 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων οι τρεις είναι γυναίκες, έχει μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων. Έχει μεγάλη ακτίνα δράσης και αυτονομία, μεγάλη μεταφορική ικανότητα, φέρει σωστικό και διασωστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, και επιπρόσθετα στην ειδικά διαμορφωμένη πρύμνη του φέρει βοηθητικό ταχύπλοο 9μετρο φουσκωτό υψηλών επιδόσεων.




















Πηγή: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου