Μπάρα

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του στρατηγού Κωσταράκου στη Λετονία (pics)


Γράφει: ο Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Επίσημη επίσκεψη στη Λετονία, που ολοκληρώθηκε σήμερα, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (MC/EU) στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Λετονού αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγου Leonīds Kalniņš.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη Ρίγα ο στρατηγός Κωσταράκος συναντήθηκε και με τον υπουργό Αμύνης της χώρας Raimonds Bergmanis, με τον οποίαο και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικώς με θέματα αμοιβαίου διμερούς ενδιαφέροντος, καθόσον – ως γνωστόν – η Λετονία είναι μέλος τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ.
Ακόμα, ο πρόεδρος της MC/EU είχε μια ουσιαστική και εκτενή συζήτηση με τον Λετονό αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αναφορικώς με τους κοινούς στόχους και δράσεις τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας «Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ» στους τομείς της ασφάλειας και άμυνας.

Τέλος, ο Έλληνας Στρατηγός κατέθεσε στεφάνι στο Brethren Cemetery στη Ρίγα, ενώ επισκέφθηκε και τη στρατιωτική βάση Ādaži όπου έχει την έδρα του το στρατηγείο του “Enhanced Forward Presence Battle Group Latvia” και ενημερώθηκε για την οργάνωση και τις δραστηριότητές της.

Πάντως στην Ελλάδα η είδηση επικεντρώθηκε περισσότερο από χλαίνη στρατηγού με τα κόκκινου χρώματος πέτα, που φορούσε για να προφυλαχθεί από το ισχυρό ψύχος της Ρίγα των -10 βαθμών Κελσίου, λες και θα έπρεπε ο στρατηγός πρόεδρος της MC/EU κατά την εκτέλεση των επισήμων καθηκόντων του να φορά πάνω από τη στολή «Νο.8»…τζάκετ παραλλαγής ή καμπαρτίνα!

Για όσους πάντως έχουν απορίες, όπως μας ενημέρωσε γνώστης του θέματος, η χλαίνη προβλέπεται στο Διακλαδικό Κανονισμό Στολών του 2015 στις «προαιρετικές στολές», δηλαδή σε όσες είτε είναι παραδοσιακέ μεν, αλλά πολύ ακριβές και δεν μπορείς να υποχρεώνεις τέτοιες εποχές στελέχη να την ράβουν, όπως π.χ. η επίσημη στολή του Όπλου Ιππικού-Τεθωρακισμένων, είτε επειδή χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια, όπως π.χ. η προαναφερθείσα στρατηγική χλαίνη, επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες. Αντιθέτως στο Πολεμικό Ναυτικό, που λόγω της φύσεως του Κλάδου μπορεί να πάει από τη ζέστη στο πολικό κρύο, προβλέπεται ο αντίστοιχος της χλαίνης, μανδύας.






Πηγή: PARAPOLITIKA

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου