Μπάρα

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Ο θρυλικός «ΑΒΕΡΩΦ» εν πλω!





Εκινείτο με μικρή ταχύτητα, περίπου 3-4 κόμβους.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Μία συγκλονιστική στιγμή νοιώσαμε όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο CH-47SD Chinook της Αεροπορίας Στρατού, με το οποίο οι στρατιωτικοί συντάκτες επιστρέφαμε από τη Ρόδο, όπου είχαμε παρακολουθήσει το αμφίβιο σκέλος της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως «Παρμενίων 2017».

Αυτή η συγκλονιστική και απρόσμενη στιγμή δεν ήταν άλλη από τη συνάντησή μας με τον περήφανο και θρυλικό «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» ρυμουλκείτο στα ανοικτά της Μακρονήσου από δύο ρυμουλκά, εκ των οποίων το ένα ήταν ρυμουλκό του Στόλου.


 

Βεβαίως ο «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» εκινείτο με μικρή ταχύτητα, περίπου 3-4 κόμβους, όσο το έσερνε δηλ.το ρυμουλκό, σε ήρεμη θάλασσα, αλλά αυτό που τραβούσε αμέσως το βλέμμα και συγκινούσε τις καρδιές όλων των επιβατών του ελικοπτέρου, ήταν η μεγάλη Ελληνική Σημαία αναπεπταμένη υπερήφανη στον κεντρικό ιστό του ιστορικού πλοίου!

 

Μιλώντας σήμερα το πρωί με τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ στο χώρο της ασκήσεως, μας είπε ότι η πρωινή απόφασή του για να «αποπλεύσει» ο «Γ.ΑΒΕΡΩΦ» από το Τροκαντερό «ήταν από τις πιο δύσκολες και σοβαρές που έχω πάρει». Είναι και οι ευθύνες πολύ μεγάλες αρχηγέ για ένα τέτοιο εγχείρημα!
Καλό και ήσυχο πλου να έχει μέχρι το τέλος για τι το εγχείρημα είναι μεγάλο, δύσκολο και όχι χωρίς κινδύνους.




Πηγή: PARAPOLITIKA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου