Μπάρα

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Scallywags


 Norton Saunders,  Lennie Rowe, Corporal Doug Aldridge, RC Fisher, J Ritchie
Reverend Trevor Waller, Captain George Scott-Noncrieff, William Edgar Harris


Γνωστοί και σαν Auxiliary Units ή GHQ Auxiliary Units. Δημιουργήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όταν ο Χίτλερ είχε κυριαρχήσει στη δυτική Ευρώπη.



Ειδικεύονταν στον ανταρτοπόλεμο και πολεμούσαν σε μικρές ομάδες των επτά ατόμων.

Στόχος τους, να προκαλέσουν πλήγματα στους Ναζί. Συνολικά αριθμούσαν 6.000 μέλη. Η μεγάλη τους ικανότητα ήταν ότι μπορούσαν να χτυπούν τη νύχτα. 


Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως κανένας δεν γνώριζε τίποτα για τους υπόλοιπους Scallywags, πέραν των μελών της δικής του μικρής ομάδας, και έτσι δεν ήταν σε θέση να μαρτυρήσει καμία πληροφορία σε περίπτωση σύλληψης του.
Το 1940 οι Βρετανοί ζήτησαν εθελοντές μέσα από τους ήδη υπηρετούντες στις τάξεις του στρατού τους.


Έτσι συγκροτήθηκαν 4 νέες μονάδες επιπέδου τάγματος, που οργανώθηκαν στα πλαίσια της Ταξιαρχίας Ειδικών Αποστολών, δυνάμεως 2000 ανδρών για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση «Claymore».
Η επιχείρηση «Claymore» ήταν μια διακλαδική αμφίβια καταδρομική ενέργεια, στην οποί συμμετείχαν μονάδες του βρετανικού βασιλικού ναυτικού και κομάντος της Ταξιαρχίας Ειδικών Αποστολών.
Διοικητής της Δύναμης Επιχειρήσεων ορίσθηκε ο Υποναύαρχος Χάμιλτον.
Ο αντικειμενικός σκοπός της καταδρομικής δύναμης ήταν να καταστρέψει ταυτόχρονα τα εργοστάσια παραγωγής ιχθυελαίου στα λιμάνια Stamsund, Henningsvær, Svolvæ και Brettesnes, να προσβάλουν την γερμανική φρουρά και να επιδιώξουν τη σύλληψη αιχμαλώτων.
Το πιο σημαντικό ίσως κέρδος της καταδρομικής επιχείρησης ήταν η ανεύρεση και η παραλαβή μιας κρυπτογραφικής γερμανικής συσκευής τύπου «Enigma». 

 
 
Οι Βρετανοί μπόρεσαν για αρκετό χρονικό διάστημα να υποκλέπτουν και ν’ αποκρυπτογραφούν τα γερμανικά σήματα, με αποτέλεσμα ν’ αποφεύγουν περιοχές όπου δρούσαν τα γερμανικά υποβρύχια, κατά τις θαλάσσιες μεταφορές τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου