Μπάρα

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Έρευνα για τις φωτογραφίες των επιλέκτων SAS στο... facebook! - ΦΩΤΟ

04.08.2017 | 07:16

Κανείς ποτέ δεν έχει δει τα πρόσωπά τους. Οι κομμάντος των βρετανικών SAS όποτε έχουν φωτογραφηθεί έχουν τα πρόσωπά τους καλυμμένα για λόγους ασφαλείας. Αυτό όμως δεν τους εμπόδιζε να... ποστάρουν φωτογραφίες στο facebook και δη τραβηγμένες, όπως φαίνεται, κατά την διάρκεια επιχειρήσεων στην Μέση Ανατολή!

Περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες με τους SAS σε επιχειρήσεις ή σε εκπαίδευση φιγουράρουν... on line στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν το βρήκε καθόλου χαριτωμένο.




Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που απεικονίζονται SAS να δουλεύουν με στρατιωτικούς σκύλους ενώ διακρίνεται και οπλισμός που δεν χορηγεί ο βρετανικός Στρατός, όπως πχ όπλα Colt Commando.

“Εάν οποιαδήποτε πράξη υπηρετούντος προσωπικού βρεθεί να παραβιάζει αρχές και πρότυπα, θα αντιμετωπισθεί πολύ σοβαρά και η Διοίκηση διαθέτει μια σειρά κυρώσεων, ακόμη και την απόταξη” ήταν το αυστηρό μήνυμα από πλευράς εκπροσώπου του υπουργείου. Η έρευνα συνεχίζεται, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο αν για την συγκεκριμένη σελίδα στο facebook υπεύθυνοι ήταν εν ενεργεία στρατιώτες ή όχι. 


Πηγή: OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου