Μπάρα

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Την Μ. Τετάρτη η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας (Βίντεο)

rouvas

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ  
                              
Πρόσκληση στον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στην Επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας  απευθύνει ο δημοφιλής καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς και Έλληνες Ολυμπιονίκες.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.
Φέτος, συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από τότε που άναψε για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία η Ολυμπιακή Φλόγα και η τελετή Αφής, που θα γίνει στις 21 Απριλίου, θα είναι ξεχωριστή για την Ελλάδα. Πρωθιέρεια θα είναι η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, ενώ στο τελετουργικό θα συμμετέχει ο Σάκης Ρουβάς ως επικεφαλής της δράσης «Με μια φωνή, ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ».
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Για μας, η φετινή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι πραγματικά ξεχωριστή. Πέρα από τη διαχρονική σημασία που έχει για τη χώρα μας, συμπίπτει με την συμπλήρωση 80 ετών από τότε που η φλόγα άναψε για πρώτη φορά στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, για να φωτίσει τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ογδόντα χρόνια, γεμάτα από ξεχωριστές αναμνήσεις αλλά και συμβολισμούς, καθώς η Αφή της Φλόγας συνδέει τον αρχαίο με τον σύγχρονο πολιτισμό και παρουσιάζει, σε κάθε γενιά,  τα ιδανικά και τις αξίες που γεννήθηκαν  στην Αρχαία Ελλάδα και, στη συνέχεια, ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας πραγματική υπόσταση στην έννοια του πολιτισμού και της ειρήνης».
Μετά την Αφή η Λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει θα διαρκέσει επτά ημέρες σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία θα γίνει η τελετή παράδοσης της Ιερής Φλόγας στους Βραζιλιάνους διοργανωτές στο Παναθηναϊκό Στάδιο τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα σε μια εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή για το κοινό με δωρεάν είσοδο.
Στο πλαίσιο αυτό ο λαοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, και Έλληνες Ολυμπιονίκες όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιονίκης στην Κολύμβηση), ο Πύρρος Δήμας (Ολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών) και η Βούλα Κοζομπόλη (Ολυμπιονίκης στην Υδατοσφαίριση)  καλούν όλους τους πολίτες να δώσουν βροντερό «παρών» σε αυτή τη σπουδαία παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Ο Σάκης Ρουβάς ως επικεφαλής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και της Τελετής Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας προσκαλεί όλους να γεμίσουν το Καλλιμάρμαρο για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα από την Ελλάδα προς όλο τον κόσμο.
Στόχος είναι κατά τη διάρκεια της Επίσημης Τελετής να ενωθούν όλοι οι Έλληνες και με μια φωνή να φωνάξουν ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, εμψυχώνοντας και στέλνοντας ευχές στους Έλληνες αθλητές που, παρά τις δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας, θα φέρουν περήφανα τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016.
Ο Σάκης Ρουβάς ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και δήλωσε σχετικά: «Νιώθω τιμή και ευγνωμοσύνη που συμμετέχω, ως εθελοντής κι εγώ, στην Επίσημη Τελετή  Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και σας προσκαλώ, όλοι μαζί με μια φωνή, να στείλουμε, μέσα από το Καλλιμάρμαρο, το στάδιο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα από την Ελλάδα, από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο. Ένα μήνυμα ειρήνης, ευγενούς άμιλλας, πάθους, αισιοδοξίας και υπερηφάνειας».



rouvas
rouvas
rouvas
rouvas


Πηγή: kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου